Inschrijven

Heb je zin om ook lid te worden van onze scouts? Dat kan hier! Hieronder lichten we alles even verder toe. 

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor het komende scoutsjaar bedraagt €60. Voor leden met verminderd lidgeld is dit slechts €30. 

  • €42,50 betalen wij aan het nationaal verbond van Scouts en Gidsen Vlaanderen
    • een groot deel daarvan gaat naar de verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid / lichamelijke ongevallen die de nationale koepel afsluit bij Ethias. Jouw kind is daardoor verzekerd op alle scoutsactiviteiten en op weg van en naar de vergadering. 
    • leden ontvangen 4 keer per jaar het ledentijdschrift Krak?Boem!
  • €10 gaat naar de vieruurtjes. Hiermee betalen jullie voor een heel jaar een koekje en drankje tijdens de vergaderingen op zondag
  • €7,50 gaat naar de groepskas. Daarmee betalen we de algemene kosten van de werking van onze groep zoals de aankoop van jaarkentekens, het groepsmateriaal, printkosten...

Het is ook altijd mogelijk om met verminderd lidgeld in te schrijven aan een prijs van €30. Dit kan je tijdens je inschrijving gewoon aanvinken, hiervoor hoef je geen bewijs in te dienen. Indien er problemen zijn bij het aanvinken van deze optie kan je ons altijd contacteren op groepies@gmail.com  

Het lidgeld wordt door jullie overgeschreven op het rekeningnummer BE68 7370 5400 8734. 

Hoe schrijf ik mij in? 

Huidig lid (al ingeschreven vorig scoutsjaar)

Als jouw kind al ingeschreven was in het vorige scoutsjaar en graag dit jaar terug wil komen, is het voldoende om het inschrijvingsgeld over te schrijven op ons rekeningnummer.

Nieuw lid

We zullen vanaf komend scoutsjaar ('23-'24) werken met een voorrangssysteem. Kinderen die recht hebben op voorrang mogen inschrijven via onze site vanaf 03/09 om 12u ('s middags). Zij hebben hiervoor een week de tijd. Vanaf 10/09 (ook om 12u) zullen de inschrijvingen opengezet worden voor iedereen. Vanaf dan heeft niemand meer voorrang en werken we volgens het principe van "first come, first serve".

Wie heeft er recht op voorrang?

- Kinderen die al een broertje/zusje binnen d'Olmen hebben

- Kinderen die afgelopen scoutsjaar ('22-'23) op de wachtlijst stonden in september

- Kinderen van oud-leiding van d'Olmen

We willen benadrukken dat we allemaal ons uiterste best doen om iedereen in te schrijven, maar aangezien ons leidingsaantal de grote vraag bij sommige takken niet kan volgen zijn we verplicht het op een systematische manier als deze aan te pakken.

Voor de kinderen die recht hebben op voorrang: zet in de "commentaren" waarom jouw kind recht heeft op voorrang (een van de hierboven vernoemde redenen).

De inschrijvingslink: 
https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/client/formulier.html#/lidworden?groep=O3107G

Tot volgend jaar!